Λεύκανση Δοντιών

Η λεύκανση των δοντιών στοχεύει στην αλλαγή του χρώματος και της φωτεινότητας των δοντιών.

Η χημική λεύκανση είναι μια μέθοδος της οδοντιατρικής επιστήμης που θεωρείται συντηρητική, σχετικά ασφαλής, είναι ανώδυνη και εφαρμόζεται στα δόντια χωρίς να επηρεάζει το σχήμα τους.

Η λεύκανση με τη χρήση οδοντόπαστων δεν είναι χημική και η λεύκανση επιτυγχάνεται κυρίως με την τριβή του δοντιού και λιγότερο με την σύσταση της οδοντόπαστας, με αποτέλεσμα να κάνει απόξεση του δοντιού, προκαλώντας ενδεχομένως φθορά στο προστατευτικό επίστρωμα του δοντιού και ανάπτυξη ευαισθησίας.

Η χημική λεύκανση δεν επιδρά στο σχήμα, διαφοροποιεί όμως ποιοτικά τις εξωτερικές επιστρώσεις του δοντιού.

Η λεύκανση των δοντιών μπορεί να αφορά ζωντανό ή απονευρωμένο δόντι, ενώ η διαδικασία λεύκανσης πρέπει να πραγματοποιείται στον χώρο του οδοντιατρείου. Είναι μια παρέμβαση με ιδιαίτερη δυναμική, το ιδανικότερο είναι να γίνεται ελεγχόμενα από εκπαιδευμένο οδοντίατρο.

Οι τεχνικές είναι:
• Με τη χρήση gel στα δόντια με την επίδραση ειδικής λάμπας
• Με τη χρήση ειδικού gel στα δόντια με τη χρήση Laser που είναι και η πιο αποτελεσματική μέθοδος.
 
Διάρκεια
Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν είναι μόνιμο. Εξαρτάται από τις διατροφικές συνήθειες και την στοματική υγιεινή. Συνήθως διαρκεί περίπου 2 χρόνια.
 
Ασφάλεια
Η λεύκανση είναι μια συντηρητική μέθοδος, η οποία εφαρμόζεται για δεκαετίες χωρίς καμία παρενέργεια, υπό την προϋπόθεση να γίνεται υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου οδοντιάτρου.